Hoe werkt het?

De LHV Praktijkmatch is een website waar huisartsen een werkplek of praktijk kunnen aanbieden èn vinden. Huisartsen kunnen er oproepen plaatsen voor een overname van hun praktijk of een huisarts die wil associëren binnen de praktijk. Ook vacatures voor een huisarts in dienstverband of duurwaarneming kunnen geplaatst worden, zodat een compleet aanbod ontstaat voor het werken als huisarts in een huisartsenpraktijk.

Voor wie?

De LHV Praktijkmatch is een product voor huisartsen. LHV-leden en hun praktijkmanagers kunnen gratis aanbod plaatsen. Openbare advertenties kunnen door iedereen worden bekeken. Sommige advertenties staan achter een inlog en kunnen bekeken worden door LHV- en NHG-leden door in te loggen met hun HAweb-account.

Openbaar of besloten

Bij het plaatsen van je aanbod kies je om openbaar of besloten te plaatsen. Het verschil:

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij, stuur dan een mail aan webredactie@lhv.nl.

Algemeen

LHV-leden en praktijkmanagers met een praktijkmanagersaccount bij de LHV.

Het ligt eraan of je je aanbod openbaar of besloten plaatst. Denk hier goed over na. Het verschil:

 • Openbaar: iedereen kan jouw aanbod zien. Ook is jouw aanbod te vinden via zoekmachines (bijvoorbeeld Google).
 • Besloten: alleen ingelogde gebruikers kunnen jouw aanbod zien.

Ingelogde gebruikers: LHV-leden, praktijkmanagers en NHG-leden.

Je plaatst je praktijk op de LHV Praktijkmatch. Gebruikers van dit platform zien dan jouw advertentie.

Denk goed na of je je praktijk openbaar of besloten wil plaatsen:

 • Als je dit openbaar plaatst, dan kun je de link verder in je netwerk verspreiden. Bijvoorbeeld via sociale media of via e-mail. Echter kunnen je patiënten dan ook al zien dat jouw praktijk in de etalage staat (bijvoorbeeld via Google).
 • Als je dit besloten plaatst, dan zien alleen ingelogde gebruikers op dit platform jouw praktijk.

Nee. Meer informatie over het LHV-lidmaatschap vind je hier.

Advertentie plaatsen

Als LHV-lid of praktijkmanager kun je gratis plaatsen. Je logt in met je HAweb-account. Kies bovenin het menu voor ‘Advertentie plaatsen’. Je wordt nu stapsgewijs door het proces geloodst.

Weet je niet wat de inlog is van je HAweb-account? Mail dan naar helpdesk@haweb.nl.

Advertenties voor:

 • Een huisarts die een huisartsenpraktijk wil overnemen (praktijk overnemen)
 • Een huisarts die wil associëren binnen een bestaande praktijk (associëren)
 • Een huisarts voor binnen de huisartsenpraktijk: hidha of waarnemer (hidha of duurwaarneming)

Bij het plaatsen van een advertentie kies je om een advertentie openbaar of besloten te plaatsen. Het verschil:

 • Een openbare advertentie is voor iedereen te zien. Iedereen die de Praktijkmatch bezoekt, ziet de openbare advertenties. De advertentie is vindbaar in de zoekmachine en je kunt de link gemakkelijk delen, bijvoorbeeld op sociale media of via e-mail.
 • Een besloten advertentie is alleen op dit platform door ingelogde leden te zien. Zo weet je zeker dat bijvoorbeeld jouw patiënten de advertentie niet zien.

De advertentie blijft 3 maanden zichtbaar. Daarna kun je de advertentie nog verlengen.

Als je advertentie vervuld is, dan is het slim de advertentie al eerder offline te halen.

Nee, op dit moment niet.

Met de LHV Praktijkmatch kiezen we voor een focus op het vinden en aanbieden van huisartsenpraktijken en vacatures voor huisartsen binnen de huisartsenpraktijk. Advertenties voor praktijkpersoneel kunnen via eigen beroepsverenigingen verspreid worden. Tevens heeft het meeste praktijkpersoneel geen toegang.

Dit kan niet op de LHV Praktijkmatch. Op waarneemapp.nl kun je kortdurende waarnemingen plaatsen.

Nee, op dit moment niet.

Dat kan. Ga naar ‘advertenties bekijken’ en stel de filters in zoals je wilt. Boven de advertenties staat een banner, daar kun je je zoekopdracht opslaan. In je eigen profiel vind je de zoekopdracht terug. Daar kun je de zoekopdracht ook verwijderen.

Nee. Op dit moment is het uitsluitend mogelijk om een praktijk ter overname aan te bieden. Het plaatsen van een advertentie waarin je jezelf kunt aanbieden als huisarts wordt in een volgende fase toegevoegd. Houd hiervoor de LHV-website en nieuwsberichten in de gaten!

Ondersteuning vanuit de LHV

Op lhv.nl bieden we veel informatie aan over:

 • Het starten van een praktijk. Op deze themapagina lees je stap voor stap wat je moet doen. Bij elke fase vind je praktische tips, nuttige instrumenten en handige checklists. Tevens hebben we het handboek Een eigen praktijk gratis beschikbaar voor LHV-leden.
 • Het stoppen met een praktijk. Op deze themapagina lees je de stappen die je moet zetten om te kunnen stoppen met je praktijk. Het overdragen van jouw praktijk is een grote stap, zowel juridisch, fiscaal als emotioneel. Je vindt hier tips voor een goede overdacht, zodat jouw patiënten ook na het vertrek een huisarts hebben en je met een gerust hart jouw praktijk kunt achterlaten.

Alle handige producten, diensten en nascholingen vind je op deze themapgina’s. Als LHV-lid kun je ook gratis advies inwinnen van bijvoorbeeld onze bouwadvies-experts of van onze juristen.